Nå er vi inne i den kritiske perioden på Cayennes løpetid, dette er tiden hvor hun er klar for parring og for å være helt ærlig ville jeg vært mer bekymret dersom hannhundene, altså gutta mine-  ikke reagerte og var klar til å formere seg.

Det er ikke pga bråk og uro jeg sover dårlig om natten…

Cayenne og hennes gutter på tur i solen

Men fordi  jeg må sove alene, gutta har flyttet inn i hver sin ungkarshybel i stuen- og Cayenne som den dronningen hun er- må jo passe på sine undersåtter så dermed må jeg sove alene. For det er nemlig slik det blir fred og ro hos oss disse dagene, at de hele har tiden full kontroll på hverandre, uten tilgang selvfølglig.

Ikke blir det noen lang herlige koseturer denne uken eller, kun kortere turer litt oftere med gutta i kort bånd i den ene hånden og Cayenne i den andre, skulle det komme en katt- så får løpetiden vente, men største  fokuset for tiden på de alle –  er helt naturlig –  nemlig å formere seg. Om en skal menneskeliggjøre de ( for det gjør jeg jo aldri liksom ) så forstå jeg jo hvorfor de mener jeg  er verdens dummeste- 2 ganger i året byr denne muligheten seg også,  sier jeg nei!

Selv Jackson aksepterer ungkarslivet uten særlig protester.

Vakre valpebølle Jackson soler seg

Må ærlig innrømme at jeg i lang tid har gruet meg til denne uken, mest på grunn av lille valpebølle Jackson. Som den ungdomspøblen han er med sine 10 måneder  og dermed full av hormoner. Ille nok å være i puberteten med alle de utfordringene det medfører for så å oppdaget at damer bringer med seg mer glede enn bare løping og leking. Når en da i tillegg er som «morten minstemann»  rimelig bortskjemt, sta som ett esel og vant til å få det som han vil, når det ikke går hans vei så protesteres det både høylydt og på andre måter hvor misfornøyd han er med tingene.- så ja jeg forberdet meg på ett (ikke ) lite helvete. Men selv han aksepterer uten særlig protester ungkarslivet.

Litt gøy opp i alt dette for jeg lærer så mye av å observere de gjennom denne fasen. Vi som kjenner til myndene, vet  hvor flinke de er til å kommunisere og uttrykke seg.  Artig å se forskjellen på en ung  håpfull i forhold til en godt voksen fornuftig herremann som har vært gjennom situasjoner som dette, flere ganger i sitt snart 13 årige liv.

Valpebølle Jackson var uten overraskelse  tidligere ute med å være klart til tjeneste. Cayenne har en greie med at noen dager før hun er klar, driver hun å tease disse stakkars guttene. Jackson med sitt ungdommelig mot gikk på limpinnen hver gang, mens Joey freste til henne, «Gå vekk med deg, kom tilbake når du er klar»- den gutten  lar seg nemlig IKKE lure.

Når vi er ute å går så har Jackson hverken tanke eller øynene for noe annet enn Cayenne, Joey er som nevnt mer voksen og som den sindige mannen han er, tar han  seg tid til å få gjort det han skal. Floken med lille gutt har vi løst enkelt med at Jackson og jeg tar kjapp tur alene etterpå, for lillegutt holder jo på å tisse på seg stakkars..så spurter opp trappen til vakre Cayenne igjen.

En annen ting jeg har registrert er nå som Cayenne er på rett tid, så velger hun seg Joey, det er han som skal bli pappa til hennes fremtidige barn, mens Jackson stakkars- han får passet sitt påskrevet.

Deres eneste  håp om dagene er at jeg skal slappe litt av, glemme meg litt bort eller aller helst- snu ryggen til – bare ett par sekunder.. in your dreams sier jeg bare.

Skal ikke legge skjul på at det er mer stress enn vanlig, og noen ganger får jeg lyst til å kastrere hele gjengen ( Cayenne inkludert)

Men det er snakk om 1 uke – 2 ganger i året- vi overlever denne gangen også!

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt