Cayenne har som skrevet  i forrige innlegg fått løpetid, en tispe med løpetid kan ha akkurat de samme humørsvingninger og pms som vi damer har. Like sure og gretne-alt er bare rett og slett kjipt.
Nå er hun kommet til ståperioden dag 15 , og hun er veldig klar for parring.

Har absolutt ingen planer om det,  selv om både Joey og Cayenne synes jeg er ultra teit og kjip.  De her helt overbevist om at Gal- Whippet blir den perfekte hunden 😉
Så de neste dagene blir det bare korte tisse turer, hjemme så byttes det på å ligge i «løpetidshulen»  buret -som står plassert midt i stuen .Da senker roen seg, til neste tur. Hvem av de som har mest forventninger til at jeg skal snu ryggen, eller la de leke sammen er neimen ikke godt å si. Heldigvis er det kun 1 uke 2 ganger i året.

Joey og Cayenne ligger på hver sin sofa og er dypt såret for at de ikke får lage babyer

Livet er kjipt

At det i disse dagene er ekstra stress, når man har tispe og hannhund sammen ser jeg på som helt naturlig. Det som ikke har vært naturlig hos meg,er hannhunder som krangler,uler,stresser eller ikke spiser som følge av dette. Min første – den vakre Irsk setteren HERO, fikk jeg i 1991- siden har det alltid vært størst andel av hannhunder hos meg, digger gutta best .

MIn første hund, irsk setter Hero

Min erfaring gjennom disse årene– er å ha alle sammen til jentene blir for slitsomme- for ja, hos meg har det vært jentene som ikke har klart å la gutta være i fred,de sier jo selvfølgelig ikke nei. Det skal det flørtes og ertes,jentene er rett og slett ekle billige tøser.. Da er tiden inne til å finne frem «løpetidshulen». Den blir som nevnt plasserer midt i stua. Gutta de hører og å legger seg, jentene derimot- de frister de stakkars guttene som ligger i bur og med ett blikk på meg som forteller at jeg er teit og dum. Så jentene ligger i buret derav navnet «løpetidshulen»-  har forsøkt å ha de på forskjellige rom- da ble det uling ,masing og stress, så det beste er at de ser hverandre.

Noen av tingene jeg gjør , ca 1 mnd før løpetiden setter igang, begynner også jentene å markere når vi er på tur- alle skal jo vite hva som kommer,vet at løpetiden nærmer seg-

  • Koselukte på slik markering er ikke lov!
  • Slikking av tispene bak er ikke lov!
  • Markering i bånd er ikke lov!
  • Jukking/ri på hverandre, tispe-tispe, tispe-hannhund, er ikke lov!
  • Inne skal det være ro og fred!

Tror nok at det er anderledes for hanner som bor med tisper så tett som de har gjort hos meg, kontra de gutta som bare møter på vakre godluktene jenter på «gatehjørnet».

Men juhuu – snart er det over for denne gang- båndtvangen over om få dager –  det er 6 måneder til neste gang!

Les mer om Cayennes personlighet her