Er det mulig å bli kvitt myten om blandingshunder er så mye friskere enn rasehunder? Bør ikke den ballen legges død? For det er vel på tide å  innse at blandingshunder er like disponert for sykdommer og lidelser som rasehunder- kreft, hofte- og albue lidelser, øyesykdommer, diabetes, hjertefeil osv,- uansett hvor mange raser den er mixet med, det er liksom ikke bare poff- så er alle sykdommer borte!

ingen kan bevise at blandingshunder er friskere enn rasehunder

Om det er så enkelt, så bør jo alle oppdrettere bare slutte med å bruke tusenvis av kroner, timer og reise for å helsesteste eller finne den perfekte partner..

Selv ikke de som jobber med genetikk- kan med sikkerhet si hvordan sykdommer arves, noe arves direkte fra mor /far og noe popper opp etter generasjoner, uansett om man tar alle mulige forhåndsregler, uansett om man tar  alle helsesjekker som er så kan det ikke gies noen garanti.

Selv om noen hardnakket påstår at blandingshunder har en bedre helse -at noen velger tror på det-uten noen form for bevis- er underlig synes jeg.

Det du vet- det har du godt av.

På rasehunder vet man, i den grad en kan vite, seriøse oppdrettere oppfordrer nemlig også sine valpekjøpere til å ta diverse helseundersøkelser når hunden er ved en viss alder, for å få det registrert i databaser, som finnes i de fleste raser også internasjonalt . Der finnes det informasjon om helse, meritter som bruks og utstilling, mange generasjoner bakover, bror, søster-tante- avkom etc. På NKK´s nettsider og de aller fleste kennel klubber er det dogweb- den er åpen for alle- det er bare å klikke seg rundt.

Hvor mange blandingshunder blir sjekket når de virker friske? Blir  blandingshunder røntget foruten om når  den viser tegn til å være halt?  Veldig ofte viser det seg at hunder med svak eller middels grad HD eller AD , ikke  har vist noen antydning til verken å halte eller ha vist andre symptomer.

Hva med øyelysning ? Det kan ta lang tid før man oppdager at hunden er blind, – om man i det hele tatt blir oppmerksom på det, for som vi alle vet- hunder er flinke til å skjule sine svakheter.  Øyelidelser f.eks er helt umulig for en dyrlege å oppdage ved rutine helsesjekk som utføres når hunden vaksineres.

Det finnes nemlig ingen lignende database med informasjonen for blandingshunder, helseundersøkelser på blandingshunder blir ikke registrert. En sa at det var bare å søke på Google- har gjort mange søk, men poff-det er borte!

Whippet er en rase som er kjent for å ha lang levetid

Det er ingen bevis på at blandingshunder er friskere og lever lenger enn rasehunder!

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt