Nå har vi bodd 3 år i Drammen, for noen kanskje ikke den største byen-men Drammen er tross alt 9.de største byen i Norge. Flittig har vi  benyttet oss av byens fasiliteter , så tenkte at litt reklame for mynde i byen var på sin plass, Som ett  alternativ til de søte små. Det er gøy å gå med mynde i byen, spesielt når man  oppdager at folk stopper opp , og hører de er fulle beundring når de utbryte  «Wow  se så stilige», «ÅÅ  så vakre «. Når man i tillegg  får masse skryt fordi de er så rolige og veloppdragne, stoltheten hos meg vil ingen ende ta- er bare

Så enig og så stolt!

2 flotte mynde i byen-pyntet med smykker fra Glimre

Cayenne og Aysha -mynde i byen-  smykker fra Dogstyle by Glimre, foto by Sigrid Svingen

Hund har  blitt ett status symbol- spesielt i byen-det å gå sammen med mynde i byen, blir som å gå med den dyreste flotteste  håndvesken!

Fordelen med mynder kontra andre hunder er mange,  de bryr seg  ikke noe om folkene vi møter på gaten. Det er under myndenes verdighet å gå bort til fremmede for å hilse- men de blir veldig glade om noen kommer til de for litt kos og en prat. Det samme gjelder forsåvidt ved møte av andre hunder også- ofte når vi møter de søte små- så høres det illsint bjeffing og knurring lang vei- det er tross alt en stor hund i ett lite format, slikt slipper man med mynde i byen. Myndene er stort sett veldig rene hunder som ikke lukter  hund, selv ikke når de er våte.

I likhet med de søte små – har myndene en levetid på 10-15 år,  det er er en relativ frisk rase med lite arvelige sykdommer.
Sammenleggbare er de også, tar litt større plass enn en Chihuahua i sofaen og myndene trenger litt mer trim- men det er jo en av fordelene med å ha hund ikke sant?

ligger å slapper av på eget teppe, mynde-i byen

Med eget teppet er det ikke mye stress med mynde-i -byen og vi alle koser oss

mynder på bussen

Å benytte seg av kollektivtrafikk er eller ingen problem med mynde

I Norge finnes det ca 12 forskjellige mynde raser, med forskjellige hårlag og størrelser, alt ifra den lille kule italieneren på ca 5 kg, til den staselige store hårete ulvehunden på ca 55 kg. Det er mye vakkert å velge i mellom, Noe små forskjeller i  gemytt og være måte som er rasebetinget- men de deler den spesielle mynde særheten. Som  alle mynde eiere elsker.

De mest rasene kjent er :

  • Whippet
  • Greyhound
  • Afghansk mynde
  • Saluki
  • Italiensk mynde

Mer kan du lese om på myndeklubbens nettsider.

På tur til Ålborg, Danmark

Når man sitter sånn å koser seg med mynde i byen- må man forvente å bli fotografert av forbipasserende;-)

Mynder er forholdsvis enkel å leve med- det beste den vet er å få være med deg, ekstra lykkelig blir den når den får mulighet til å spole fra seg, det største problemet er:

Mynder er som popcorn- skal godt gjøres å bare ta en

Les også jeg vil ha en liten hund her