Når jeg går med mine flotte hunder- så tror egentlig alle at jeg er ekstremt rik, noe jeg selvfølgelig er, rik på den måten at jeg er så heldig å få ha disse flotte hundene i livet mitt– men aboslutt ikke på penger som de fleste innbiller seg- for hund er dyrt. Selv om mine flotte hunder ser ut som » a million dollar diamond» så er saken nemlig slik at de er billigere i innkjøp enn mange blandinger.

My million dollar diamonds

Mine hunder- milliondollar daimonds

Foto @Catharina Wikander Nilsen

For ikke mange år siden da jeg begynte med hund ( nekter å si hvor mange år )  var det en selvfølge at skulle man ha en hund så skulle det være renraset og selvfølgelig kostet en hund med stamtavle, gjerne med høyt premierte foreldre såklart mer enn blandingshunder, som var noe man nærmest fikk kastet etter seg. SÅ kommer doodle greiene å bare tar over tronen.

Når da strategien med å rope til en er blå for det er ikke mer pust igjen,  når det ikke nytter  å pøse på med mailer og brev til forbrukerrådet og finn.no  med informasjon om feilaktig markedsføring- er det ikke på tide å tenke nytt?

Uansett å vond bismak det gir, det er bare å ta av seg hatten for markedsføringen. Til tross for alle uffer og akker over villedende og feilaktig markedsføring –  til tross for advarsler og høye rop om at dette er lureri og svindel- de er blandinger, – så betaler folk gladelig mye mer, og er overbevist om at de har kjøpt » a million dollar diamond».

Rasehunder er jo  syke,  Nei- det finnes ingen bevis for at blandingshunder er friskere  men det vet ikke hvermansen idag tydeligvis.

En hund er en hund- alle liv har like mye verdi,  regner med at de fleste har sett reklamen med de 2 hestene som er like bra- men likevel så velger de den dyreste for det er jo best.

Uten tvil så bør det ose kvalitet lang vei av en hund fra en oppdretter som:

  • Helsetester sine avlsdyr
  • Bruker tid på å finne perfekt partner til sine avlsdyr
  • Følger NKK´s etiske regler for avl
  • Premiere sine avlsdyr
  • Registrere sine valper i NKK

Forbrukerråd damen jeg pratet med i sommer kunne fortelle meg at de er overbevist om at det fortsatt er sånn at renraset hund er dyrere enn blandingshunder-dermed stilles det større krav til renraset hunder når det kommer mangler som som testikkel, tannfeil, medfødte sykdommer etc..

Hvordan få prentet inn i hode på Mr.Hvermansen som ønsker hund, at han bør velge en seriøs oppdretter ,  Hvordan fortelle Frk. Vilhaenveskehund som tenker  Nei – trenger ikke stamtavle på hunden min , uansett om du ikke skal drive med noen form for hundesport så jo- du bør kjøpe hund fra en oppdretter som vet hva en driver med?

Hvorfor velge Skoda når du kan gå da, vi som har levd en stund husker den frasen -de har klart å styrke sin posisjon- Skoda octavia er norges mest solgte stasjonvogn over flere år nå.

På tide å styrke posisjonen til renraset hunder, på tide å markedsføre verdien av å eie en hund med stamtavle- de færreste vil kjøpe en bil uten skilter- så hvorfor ha hund uten papirer?

No diamond is not a girl best friend- 

millondollar-baby

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt