Cayenne på stranden i Zadar
Livet til hunden min Cayenne henger i en tynn tråd

Den ekle følelsen når du kommer til dyrlegen som sjokkert lytter- ser på skjermen- ser på hunden, forstår ikke hvordan det er mulig ”du skulle ha båret hunden inn her med store pusteproblemer- og eneste muligheten var å avlive ”, men foran meg står en super frisk hund – helt uanfektet over at hjertet høres ut som lyden av ett skjerf som blafrer ut av  bilvinduet i fart.

Livet til hunden din henger bokstavelig i en tynn tråd.

I hjertet er det noen ”tråder” som hjelper blodet å gå ut den riktige veien- det er en av de som har sprukket- som blafrer rundt i hjertet hennes og lager lyden.

Når den andre ryker vil det gå fort.

Heldgivis er det ingen væske i lungene og  hun har en sterk puls- så pr. i dag er hun i strålende form, til dyrlegens store overraskelse.

Han måtte rope på flere av sine kollegaer – de ble like sjokkert når de lyttet på hjerte – det er jo ingen hjertelyd bare ”vroom”.

Hvordan eller hvorfor det har skjedd er neimen ikke godt å si- jeg oppdaget det en kveld vi hadde lagt oss, en merk snodig banke lyd, som jeg etter en tid klarte å lokalisere å være hjerte til Cayenne- det ble ikke lett å sovne da for å si det sånn.
Ville jeg våkne opp med en død hund ved siden av meg?

En blir nesten kvalm av angsten som fester seg i hodet på en – hjertet er jo det viktigste organet. Det er har aldri noen garanti på hvor gamle noen av oss vil bli, men kjenner at angsten har ble litt forsterket nå- når vil hun stupe liksom- når er det over?

Dyrlegen var tydelig på at når den andre ryker- så vil det gå fort- hun vil ikke lide. Det er jeg som blir stående der med en død hund.

Dronningen er sterkt hun, – alltid først når vi går på tur, og vi går sånn ca 1 mil om dagen. Hun spiser godt, er glad og viser egentlig alle tegn på at livet er godt.

Hun tar mer enn gjerne en runde for å å viser guttungen hvem som er dronning.

Jeg må overvinne angsten- la hun få den livskvaliteten hun fortjener, kan selvsagt holde henne i ro- gå korte turer, ikke la henne leke eller løpe- men er det noe liv da?

Ikke for Dronningen min- forhåpentligvis har vi god tid til å skape mange flere gode minner. Lenge leve dronningen.