Jakten på hund har startet- For veldig mange er det gjerne tilfeldigheter som gjør at de ender opp med akkurat den hunden, sånn har det  vært her i alle disse årene.På en måte så føler jeg at jeg kanskje skal prøve noe nytt eller skal jeg holde meg til det kjente å kjære? Det er så mange flotte hunder å velge i mellom.  Men

hvilken hund passer for meg?

2 Afghanske mynder

Jeg skal kun ha hund til selskap og turer, utstilling er gøy men ikke ett must- Lure Coursing er super kult dersom hunden vil jage plast eller ikke.. ( ref Cayenne )

Noen å skjemme bort må jeg ha- gjerne en med litt egenvilje..

Det er så mange flotte hunder å velge mellom- selvfølgelig er det  hendig med liten hund, som man enkelt kan ha med seg over alt, for ikke å snakke om alt det herlige stæsjet man kan velge i mellom til liten hund. – skal aldri skue hunden på håret, for det finnes mye hund i de små kroppene.

Men så er det de langbente elegante sære herlige myndene da, det finnes ingen større lykke enn å se mynder utfolde seg i skogen- finte seg mellom trestammene, på tross av størrelsen er de veldig lite plasskrevende, whippet er hverken stor eller liten- for ikke å snakke om de  flotte rasene utenom myndgruppen. nevnte jeg valgets kvaler? 😉

Selv om man frarådes på det sterkeste å velge hund utifra utseende, så er det nå engang slik vi mennesker er satt sammen- vi fatter mer interesse for vakre ting- fornuften kommer gjerne etter..

På nettet finner man mange gode råd om hvordan man skal og bør gå frem for å finne den rette rasen, hva slags bruksområde de forskjellige rasene har, det er bare ett kjapt Google søk liksom..Men først bør man jo vite:

  • hva slags hundeliv ønsker jeg
  • hva slags livstil har jeg?
  • pelsstell eller ikke?

Man kan bli litt forvirret av å søke rundt, lytt til erfarne folk er alltid en god ting, så derfor har jeg spurt alle de dyktige hundemennesker på vennelisten min på FB, som ikke har samme rase som Joey og Cayenne, om de kan være så snille fortelle litt om sin rase.. hverdagslige ting,  gjerne slikt som man ikke finner ved ett søk på Google, og jeg har fått så mange flotte herlige tilbakemeldinger!

Svarene skal jeg så klart dele her- utrolig lærerikt og morsomt .

Ønsker du å lese mer? Du finner en oversikt her