Sånn med alt hva vi driver med og alt hva vi  gjør, for de fleste av oss, vil vi bli gode, vil vi vinne -en må trene, øve og gjerne trene enda mer.Hundeutstilling er en av de få hundesportsgrener hvor man kan vinne uten særlig kunnskap eller trening om hva man gjør- men – In the end- det er hvordan hunden din og du sammen som ett team fremstår ,  helhetsbilde dere utstråler, som i mange tilfeller er avgjørende om dere er dagens vinnere.

Hundetustilling er gøy- når du vet hva du gjør-

Afghaner-

 

Ja, det er  hvordan hunden er anatomisk bygd sammen  i henhold til rasestandarden som skal bedømmes og premieres  , vet du ikke hvordan det premieres- så les gjerne her–  

Ofte klages det over at det er de samme handlere som vinner hver gang, det er ikke alltid  for at de har den beste hunden, og eller ikke er det nødvendigvis fordi  de er god venn med dommeren- i de aller fleste tilfeller så er grunnen bare så enkelt som at de  har trent, de har øvd, de har prøvd og erfart,  hvordan få frem det beste i en hund.

For når kvalitetsbedømmingen er over-  er det nettopp som navnet sier- konkurranse. Alle de som har gått videre er jo like flotte rasereprensetanter. Derifra og ut- er det om å gjøre kunne vise frem hunden best mulig..og dommerens mening om hva som ser bra ut, akkurat der og da

Selv om hundutstilling for mange ser veldig enkelt ut, det er bare å løpe ett par runder rundt i en ring- så krever det kunnskap i hvordan presenter hunden best.

Om du ikke vet hva du skal gjøre- så arrangeres det både kurs og ukentlige treninger landet rundt av dyktige folk som har masser av erfaring og mye kunnskap. Lær deg hva du kan gjøre for å presentere hunden din – for det fortjener den.

En god handler kan  vinne med en mindre dårlig hund-dårlig handling kan ødelegge for en god hund.

Hunden må kunne godta at fremmede måler og kjenner på hele seg, sjekker tenner- hunden må kunne forholde seg til deg og det dere gjør, selv med andre hunder tett innpå både foran og bak, ringen er gjerne liten.

  • Skal dere gå eller er hunden bedre i bevegelse med litt /mye fart?
  • Skal båndet være- stramt eller  løst?
  • Hvordan presentere hunden rett opp og ned eller gjennomføre en bra trekant?
  • Hvordan står hunden min penest?
  • Hvordan du selv skal stå for at dere sammen skal fremstå for ett herlig helhetligbilde?

Ikke glem at man alltid møter opp med nyvasket, pelsen stelt, klørne er klippet og tennene fri for tannsten- hunden skal se og kjennes velstelt ut  – en tar bare ikke  med seg en møkkete hunden rett fra hundegården og forvente at man vinner.  Joda- hunden skal være naturlig – men det er ett eksteriør show – ingen går vel på fest uten rene klær og nydusjet? Har du pelshund om krever klipp etc- snakk med oppdretter, få råd og tips, er muligheten der-  får du helt sikkert hjelp, om ikke av oppdretter så kontakt raseklubben eller andre med samme rase.

Tilslutt- stell deg selv- ikke still opp i møkkete uvasket jeans- casual kontor stil synes jeg er perfekt show-klær. Se og lær av de beste – som oftest er det bare de småtingen som skal til for å endre det å være den evige 2´er til å bli en vinner.

Ca 3 minutter  har du på deg for å overbevise dommeren om at hunden din er best-  ofte tror jeg at dommeren allerede i den første line-up´en plukker seg ut en vinner, det er i de tilfellene hvor handler og hund bare svever inn i ringen med en holdning som sier-

Look no further- WE are the champions- WE are the best!

alex

 Smil- gå inn i ringen med verdens peneste hund-vær stolt-vær vakker-  Ha det gøy!

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt