I tillegg til å være veldig vakker,er Cayenne en hund med personlighet.Julen 2013 kom hun på ferie, ikke skulle jeg ha flere hunder og absolutt ikke tispe, men med hennes herlige personlighet tok det ikke lang tid før jeg var forelsket i denne damen, og heldigvis-jeg tror det er gjensidig.

Cayenne spansk galgo, hund med personlighet

Foto: Kaj Frøling, DK

For at hun er en dame er ingen tvil, med en sterk vilje og evnen til å få det som hun vil, alltid!
Blandt kjente går hun bare under navnet «Dronningen», vil hun ha kos- så koser du henne,- at maten du spiser, eller godbitene i lommen, er til for å deles med henne er en selvfølge, og slik blir det. Til nå har ingen klart å motstå sjarmen hennes .
Som damer flest, går hun eller ikke av veien for å bruke kvinnelist for å få viljen sin,fikk nettopp løpetid og Joey hadde tatt favorittplassen hennes i sofaen- da han ikke tok hintet og flyttet seg, viftet hun bare litt med halen,hvorpå gutten selvsagt våknet- og ville bli med på leken..trodde han stakkars.. hun fikk plassen sin.

En stor del av sjarmen hennes er at hun viser så stor takknemlighet, når hun lener seg inntil  og ser på meg med sine vakre øyne ,er det klart hun sier: Takk, du er best- elsker deg!
I tillegg har hun en artig fetish, jeg aldri har hørt om hos hund, hun elsker nemlig parfyme,gode lukter og nyvasket hår på mennesker,- da gnir hun seg på folkene og forsøker å få lukten over på seg.

Spansk Galgo er en hund med personlighet

Cayenne er av rasen Galgo español – Spansk Galgo som navnet sier en spansk mynde. Rasen er forholdsvis lite utbredt utenfor Spania. Til Norge kom den første rundt 1997, pr i dag er det i underkant av 50 som er registrert, og kun 1 aktiv oppdretter, Kennel Rabilargo hvor Cayenne kommer fra, man finner noen fler i Sverige.
Str er ca 60-70 cm- alle farger er tillatt og den kommer i 2 hårlagsvarianter- kort og strihår.

Edel og elegant mynde med en lang hale

Det lille jeg vet til nå, så er det ikke så mye som skiller den fra whippet foruten størrelsen, rolig innendørs og aktiv ute,kan virke noe reservert mot fremmede.

Jaktinstinktet er helt enormt, mynder jakter med synet- derav «sighthound» men Cayenne bruker nesen i tillegg. I motsetning til whippet som reagerer dersom det dukker opp ett dyr, går hun gjerne å speider om det kan dukke opp noe- tillegg har hun falkeblikk, som gjør at hun ser katt på lang lang avstand. Spansk Galgo er helt rå på Lure Coursing banen, men som Cayenne kan de være litt for smarte å forstår at plastikken er død, men løper kun fordi det er gøy.

Hund med personlighet og jaktlyst, ser katt på lang avstand

Ser du katten?

Når jeg sier smartere, så er det nok enklere å lære whippet triks og øvelser, mens galgo er mer oppfinnsom,den finner fort ut av ting på egenhånd. Cayenne vet f.eks når jeg er i dusjen eller på do, har hun god tid til å sjekke om oppvasken er tatt eller søpla er kildesortert, å åpne skapdør er ingen problem.  Er litt usikker om det er henne eller meg jeg kjefter på i slike situasjoner, hun bryr seg ihvertfall ikke.. er det ikke noe interessant å finne-  dukker hun opp i døren «ropte du?»

flinke Cayenne tar oppvasken-snakk om hund med personlighet

Galgo er som whippet, veldig tilpassningsdyktig-,  fra og ha bodd på landet til hun var nesten 4 år, så tilpasset hun seg fort livet i byen. Innkalling har eller aldri vært ett problem.

Cayenne viser frem at hun er en hund med personlighet
Tror denne herlige personligheten er veldig typisk for Spansk Galgo- og de er bare så vakre..
-er så glad for at hun valgte å bli hos meg.

Les gjerne med hund på utstilling her

Følg oss på Facebook 

På instagram finner du oss her @toneorre