Mulig jeg bare har vært superheldig med de gutta jeg har hatt oppgjennom årene og noen har det blitt , men til dagsdato har jeg aldri opplevd at de er seksuelt frustrerte eller andre  type hannhund problemer som jeg stadig hører om. Som hos oss mennesker så må  hunder gjennom forskjellige faser i oppveksten deriblant ungdomstiden, en hannhund er som kjent sjelden voksen før han er 3 år- hvorfor ikke gi hannhunden mulighet til å bli voksen?

Hvorfor tukle med en frisk hund?

 

-Alle vet jo hva som skjer i ungdomsperioden- den tiltrer sånn ca rundt 1 års alderen og variere i større eller mindre grad frem til hunden er ca +/- 3 år-  hormonene og testosteronet suser rundt i kroppen – de blir «jentefikserte»- grenser skal testes- de er på vei til å bli mann.  Akkurat som hos mennesker  -men ingen  anbefaler å dope ned en viril ung gutt frem til han blir en voksen fornuftig mann-  det er fase som han går igjennom- det må hundene også -de må få tid til å utvikle seg før vi kan forvente at de skal bli voksne fornuftige hunder.

Adferd er ingen sykdom– adferd er en god del arvelig, men likevel så må vi lære den hva som er forventet oppførsel -og

 hva som ikke er akseptable oppførsel

Merker du at hunden  blir stresset av å

  • Lese «avisen
  • Riing på andre
  • Lek med andre hunder

Du som hunde eier må gå inn å si hey- dette har du virkelig ikke godt av gutten min,vi finner på noe annet..det er bedre å fjerne problemet – fjerne de tingene som hunden blir stresset av enn å fjerne friske kroppsdeler spør du meg!

Akkurat som hos menneske barn så kan ungdomstiden for hund være en skikkelig utfordring– slitsomt -helt grusom mange ganger- men resultatet blir gjerne utrolig bra om man tar seg tid til å jobbe seg igjennom.

Det er selvfølgelig opptil hver enkelt hvordan man vil ha hundeholdet sitt- og hva man måtte mene om å fjerne friske kroppsdeler eller tilføre hunden kjemikaler for en quick fix løsning- selv om det i følge norsk lov ikke er tillatt annet enn ved sykdom. Jeg er ingen regelrytter – er bare en som digger hannhunder.

Nå er  jeg den første til å sammenligne hunder og mennesker- men at hannhundene går rundt og er seksuelt frustrert annet enn de dagene  tispene her i huset har hatt sine stådager har jeg aldri opplevd… men da har ikke tispene vært noe bedre eller altså 😉

Vet ikke helt om jeg skal le eller grine når jeg ser profilerte dyrleger anbefaler kjemisk kastrering som ett alternativ til kirurgisk- for senere å kunne ha muligheten til å bruke hannen i avl- hva slags kompetanse har de lurer jeg på?

Er hannen virkelig så ille at man må ty til kjemisk kastrering- er han virkelig så problematisk at man vurderer å fjerne hans kroppsdeler-

da kan man ikke alvorlig vurdere å bruke den i avl og videreføre problemet  ?

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt