Må  innrømme det, jeg har blitt en liten skapfan av fransk bulldog – blant venner kalt fralle. Med sine rare grynte lydene og siklingen har den masse med sjarm og en stor personlighet. Den lille klumpete energiske hunden er en særdeles kul type med sin rampete og klovneaktig fremtoning. Snill, hengiven, fryktløs og uredd, og  veldig glad i mennesker.

Frallen- en kul type

Fransk bulldog valp

Som navnet sier så er den  av fransk opprinnelse, foruten den kompakte muskuløse kroppen har den ett uthevet firkantet hode, store runde øyne, flat nese og flaggermuslignende spisse ører. Forholdsvis lettlært og arbeidsvillig.. men til tider sta.

Frallen har  kort glatt pels, løs rynkete hud på hodet og skuldrene. Den kommer i alle farger også tigret. Levetid på frallen er: 9-12 år , vekten ca  9-14 kilo.

Fransk bulldog  tilhører gruppe 9 selskapshunder.
Består av en rekke ulike hunderaser,  som har det fellestrekk at de ikke lenger brukes til det formål de opprinnelig ble avlet for, eller  er avlet med det formål å brukes som selskapshunder.

Rasens har helsemessige utfordringer med blandt annet pusteproblemer på grunn av kort snute, trange nesebor og liten plass i halsen.

 Vær ekstrem nøye med valg av oppdretter !

Fransk bulldog leker med pinne i vannkanten

Noe Mari Aannestad også anbefaler, henne ble  jeg med stor glede kjent med i sommer, sammen med sine herlige fralle gutter- Mons og Edvald.  Her er hennes erfaring med rasen.

Hvorfor valgte du denne rasen ?

Jeg møtten en bulldog i påsken for 9 år siden, og etter den dag tenkte jeg at en sånn skal jeg ha.

Har rasen noe særpreg som folk bør vite som ikke dukker opp når man bruker google?

De er nok litt tøffere i hodet en det som fremstilles, det er ingen fislehund så den trenger en fast bestemt hånd.

Hvordan er hverdagslivet ?

Ganske avslappene da de ikke krever allverden. Er stor sett fornøyde med å ligge på fanget i sofaen, noen dager må jeg dra de ut fra sofaen.

Noen tips du vil gi til de som går å vurdere denne rasen?

Har mange tips, les nøye om rasen og vurder om en fransk bulldog passer  din livstil, undersøk nøye før du kjøper. Ved kontakt  med oppdrettere så spør og grav om alt mulig, dersom en oppdretter kun har positive ting å si om sine hunder så anbefaler jeg ikke å kjøpe valp fra denne. En god oppdretter ser feilene ved sine hunder og er ikke redd for å skjule det, (det er i alle fall noe jeg har lært) ikke kjøp en hund der du ikke får treffe mor og søsken. Kan ramse opp mange ting da det er så mange fallgruver som lurer når man skal kjøpe sin første hund.  Det er ikke alltid like lett å holde hode klart når man hodestups forelske seg i bilder av søte valper.

Myten «hund som eier «har jo en viss sannhet- på hvilken måte matcher du og hunden din?

Mine bulldoger og jeg  matcher fordi  vi er like sta og egne 😉

Tusen takk Mari- gøy å bli kjent med deg og gutta!

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt

Nyttige linker:

Norsk bulldog klubb