Jeg har aldri skjønt dette med at tispene skal være så mye enklere å leve med enn hannhunder. Skal du ha ett enkelt hundeliv- velg tispe, oppdrettere som jubler når de får mange tisper i kullet- hannhunder er vist vanskeligere å selge.  Har for å være ærlig aldri likt tisper, ja i perioder synes jeg de er skikkelig usmakelige. Men selv om de kan være en utfordring å leve med, til tross for tispefaktene jeg misliker- så ville jeg ikke vært Cayenne foruten.

Min vakre diamant

Min spanske Galgo tispe Cayenne

Hundelivet mitt hadde vært så mye enklere med bare guttene, joda gutta kan være en utfordring i ungdomstiden men når hannhunden har blitt voksen ( klikk her for å lese  da er det:  What you see is what you get. De furter sjeldent og tar nei for nettopp hva det betyr.. ikke gjør det der. Klø de litt på ryggen, gi de en pølsebit så er alt tilgitt.

Få tilgivelse fra Dronningen tar tid, om jeg noen gang får det, for det første tar det tid å få henne til å forstå at jeg faktisk mener nei, det får du bare ikke lov til, når hun endelig gjør det- kan du formelig høre hennes furtne sukk » åååh får ikke lov til noe jeg».

Etter min erfaring er tispene like utspekulert og har akkurat de samme humørsvingninger som oss 2 beinte damer. De aller fleste nikker samtykkene på hodet når jeg drar sammenligninger, for det er ikke til å legge skjul på at det aldri er godt å vite hva slags humør vi er i, søte som sukker den ene dagen, sure som sitron neste dag..

Cayenne viser med hele seg når verden er  grusom, f.eks

  • yakk- i dag regner det, vil ikke ut jeg
  • æsj denne maten er grusom..
  • hva?? hvorfor kan ikke jeg ta hele dynen?
  • men altså.. hva så om jeg tisset for 2 sekunder siden, må tisse igjen NÅ!
  • Nei.. skal vi gå her?

Misforstå meg rett, hun er aldri slem eller på noen annen måte aggressiv. Akkurat som damer flest er hun flink til å bruke kvinnelisten ( les her)   for å få det som hun vil, noe hun som oftest gjør- da smiler verden  til Cayenne  og hun gir deg sitt hjerte og  takknemlighet.

Så til tross for at vi gjerne har forskjellig oppfatninger av hvordan tingene til enhver tid bør være, er vi :

Best friends forever

Min vakre spanske galgo tispe Cayenne

 

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt