Joey the Whippet–  har en skikkelig svakhet- han er en hund etter sjokolade. På disse 12 årene er det kun en ting han alltid forsøker å stjele om muligheten er der- og det er sjokolade, sjokoladekake, kjeks ja alt med sjokolade. Sjokolade er noe av det beste han vet.Når noen andre hundene har prøvd å nærme seg skålen har han som Sjefen sjøl bedt de holde seg unna!

Venter bare på at jeg skal gå ut av rommet så han kan forsyne seg, papir, pose eller lokk er ingen hindring!

Han er så søt min kjære Joey, når han kommer søvndrukken ut fra  soverommet med dyna over seg for ja, selv om han ligger  under dynen i den dypeste søvnen, lyden av sjokoladepapir og lukten av sjokolade da tar det ikke mange sekundene før han kommer, med sine vakre øyne, som rene hypnotisøren  forsøker å han å få en bit. Og ingen kan hypnotisere som en whippet.  Han er

En hund etter sjokolade

Joey the whippet- en hund etter sjokolade

Sjokolade er som kjent gift for hunder, det er stoffet teobromin som er i sjokolade som er farlig for hunder. For oss mennesker gir det en  stimulerende effekt på nervesystemet,  gjør at vi føler oss kvikkere og mer opplagt etter å ha spist  sjokolade. Hundene får også den effekten, men da de er mer følsomme  så blir de overstimulert.  100-200 mg  pr kilo kroppsvekt kan gi dødelig konsekvenser, doser på 20 mg pr kg kroppsvekt kan gi forgiftningssymptomer.

Mørk sjokolade inneholder ca 10-15 mg teobrominer  pr gram mens melkesjokolade har ca 2 mg pr gram. I hvit sjokolade inneholder ikke teobrominer og er dermed ingen fare.

Joey som veier rett i underkant av 20 kg skal spise en halv kilo melkesjokolade før det er behøver å være krise, mens spiser lille Fido på ca  10 kg, 250 gr mørk sjokolade kan ha store problemer.  Hvor mye de tåler er selvsagt veldig varierende, da vi alle er forskjellige.

Tegn på om hunden din har fått i seg for mye sjokolade og har forgiftninger er

  • Oppkast
  • Diaré
  • Hjertebank
  • Muskellammelser
  • Yppig vannlating

Får hunden pustebesvær og hjertestans så er det fare på ferdet, uansett mistenker du at hunden din har problemer

TA KONTAKT MED DYRLEGEN

Joey the whippet- en hund etter sjokolade

 

– vær forsiktig med hvor du setter fra deg sjokoladen dersom du som meg har en hund etter sjokolade, av erfaring vet jeg at spesielt mynder skal man aldri undervurdere- er det noe de vil ha- så får de det.

Les gjerne om for til hunden her

Du kan følge oss på facebook

 på instagram @toneorre