Dvergschnauzeren er en livlig, stolt,en selvsikker type , alltid klar for litt lek og kjærlighet. Det er en liten energibunten som gjerne er med på alt- når den vil. Dvergschnauzer – en hund som vet å nyte livet! Trenger så aboslutt ikke å være stor for å imponere – kommer til sin rett her, for her  er det mye hund i liten kropp.  Enten har man hund eller så har man dvergschnauzer.

En hund med smittende livsglede

Dvergschnauzer Frida

Vakre Frida ( foto brukt med tillatelse fra Regina Lammers)

Dvergschnauzer er liten men elegant , kraftig, mer tettbygd enn slank, strihåret  av tysk opprinnelse og er en forminsket utgave av schnauzer. Rasen er kjent  for å være sterk fysisk og psykisk, det er lite sykdommer på rasen.

  •  ca. 30-35 cm i skulderhøyde.
  • Vekten er på ca. 4,5-7 kg
  • Levealder: 12-15 år

Dvergschnauzer tilhører gruppe 2; Pinscher-, schnauzer-, molosser- og sennenhunder
Vakt- og vokterhunder er typiske brukshundraser som ofte benyttes som tjenestehunder og redningshunder.
I Norge er det 4 fargevarianter

  • Salt/pepper
  • Sort/sølv
  • Sort
  • Hvit
Regina Lammers og hennes Dvergschnauzer Frida

2 flotte damer;-)

Regina Lammers møtte jeg for ca 20 år siden i Drammen Brukshundklubb da trente hun agility med sin Wilma, så det var  naturlig å spørre om hennes erfaring.

Hvorfor valgte du denne rasen ?

Min første DS ( fortkortelse for Dvergschnauzer) fikk jeg for 25 år siden , hadde da Irsk ulvehund Men av praktiske grunner ønsket jeg en mindre hund, noen venner av meg mente at DS  ville passe perfekt til meg da den kan være litt sta og stri ( takk for den liksom)

Wilma kom i hus 1990 og ble sjef fra første stund!

Har rasen noe særpreg som folk bør vite som ikke dukker opp når man bruker google?

Rasen kan være ganske sta, men det er selvfølgelig forskjell fra individ til individ.Min første var sta, min andre ikke, hun jeg har nå er mega sta. Personlig synes jeg det bare er sjarmerende, unntatt noen ganger…hehe.

Hvordan er hverdagslivet ?

Hverdagslivet med en DS er veldig enkelt, da de elsker lange turer, men det går fint også med korte turer sånn av og til. En  kan fint bruke DS til både i lydighet, agility eller en annen hundesport, men siden de kan være litt sta må det gjerne en porsjon tålmodighet til.

Noen tips du vil gi til de som går å vurdere denne rasen?

For å holde pelsen stri må den nappes, dette er en jobb som må gjøres ca. 4 ganger i året. Orker man ikke pelsstellet kan man klippe slik jeg gjør, Vær da obs på at pelsen kan bli myk og hunden vil da bli mer værutsatt.  Dersom man velger å klippe, så vil  i utgangspunktet en svart, sort/sølv DS bli grå i pelsen som en salt og pepper . Akkurat det tror jeg mange ikke vet. Min er sort/sølv, men har blitt salt/pepper på grunn av klipping.

Myten «hund som eier «har jo en viss sannhet- på hvilken måte matcher du og hunden din?

Tror nok at Frida og jeg er ganske like i gemyttet, og vi er begge tysk opprinnelse;-)

Å eie en dvergschnauzer er helt fantastisk, stor hund i liten kropp..

Tusen tusen takk Regina for at du  tok deg tid til å svare 🙂

 

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt

Nyttige linker: