I slutten av april ble Cayenne og jeg med våre gode venninner  Ann Kristin  og hennes saluki prinsesse Aysha på tur- denne gang til Zadar i Kroatia. Fra Drammen til Zadar er det ca 2 300 km, gjennom 6 land –  reisen tok  ca 2 dager inkludert 1 overnatting- som nevnt tidligere- de gærne har det godt!

Cayenne på stranden i Zadar-kroatia

Turen begynte veldig bra- sånn bortsett fra av at vi kom 3 min for sent til Larvik-Hirtshals fergen,  snøstorm gjennom tyskland på sommerdekk og glemte en venstresving rett før Munchen. Så selv om vi var snaue 3 timer unna Slovenia hvor vi skulle møte valpekjøpere av Ann Kristin var det nok- vi var nødt til å ta en en pitstop i l Salzburg – trangen for en dusj og  hvile etter ca 1 døgn i bil ble for stor.

Zadar ligger omtrent midt på Kroatias landstrakte kyst, og med 3000 års historie er det en gammel by med en herlig mix av Hellas og Italia. Byens viktigste møteplass er gatene på innsiden av den gamle venetianske festningen som utgjør hjertet av gamle Zadar. Fikk med oss det populære sjøorgelet, som spiller kun ved hjelp av bølgene og sammen med en fantastisk solnedgang var det magisk.

Aysha og Cayenne på stranden i Zadar

Aysha og Cayenne på utstilingsområde

Det var herlig vår i april- så mens Norge våknet til 20 cm snø- våknet vi til 20 varmegrader..

Men det var utstilling vi skulle da- 4 dagers CACIB utstilling. Uansett om man er utstillingschampion fra før så må man ha 4 cert for å bli Croatisk ch ( HR ch). Det var for å være helt ærlig ikke sånn veldig uventet at Cayenne skulle fikse det, hun er jo vakker og velfortjent alle sine titler, men at hun skulle ta Zadar med en slik storm det hadde jeg ikke drømt om.

Så nå er Cayennes´offisielle navn slik :

INT NORD HR UCH NV-11-12-13 DKV-12 EUW-15 RABILARGO´S CAYENNE 

Cayenne med pokal

Alle Best I Rase vinnere møte til gruppen, BIR rosetten ble delt ut når man gikk ut av finaleringen, og myndegruppen besto som vanlig av flotte representanter.. gøy var det da vi første dag ble plukket ut blant de 5 beste. Dagen etter var overraskelsen stor- plassert på pallen som nr 3, dagen etter- nr 2 noe vi også ble den siste dagen- ubeskrivelig!! Er ikke akkurat bortskjemt med å se spansk Galgo på pallen her hjemme i Norge-

Cayenne på seierspallen

Etter 3 dager fikk vi dreisen på stå på pallen 😉

Litt uvant sånn i forhold hva vi er vant til her i Norge, hvor det deles ut 1 Cert i tispeklassen og 1 i hannhundklassen, så deles det i Kroatia ut 1 Cert i hver klasse, så her er det mulighet for mange champion titler..

  • Croatian Junior Ch
  • Croatian Show Ch
  • Croatian Grand Ch
  • Absolut Croatian Ch
  • Veteran Croatian Ch
  • Croatian Working Ch

Men det er kun Croatian Champion HR blir registrert i NKK

YOU HAVE A VERY BEAUTIFUL DOG!– Blir aldri lei av å høre det jeg 😉

zadar-pokal

 

Det var ikke bare dommerene som forelsket seg i Cayenne, etter første dag i gruppen fikk hun sin egen fanclub bestående av lokale Zadar´er , som var på utstillingen for å finne seg en rase, .. de neste dagene dukket de opp kun for å heie på henne i gruppen, og de ble flere hvor hver dag. Med en dronnings personlighet elsket hun selvfølgelig oppmerksomheten —elsker denne herlige damen.

zadar-kos

Det som var enda mer magisk under turen var å oppleve hvor hundevennelig det er utenfor Norge!

Helt naturlig- har man hund- så er hunden med- også når man går ut for å spise- da snakker vi ikke om å sitte ute, men inn på selve restauranten selvsagt.

På torget i Zadar møtte man glade løse hunder- på stranden lekte det lykkelige hunder,.. folkene er super hyggelige .

zadar

Nevnte jeg paradis?

Ønsker du å lese mer? Klikk her for en oversikt